Kemiskpeeling

Kemisk peeling

En kemisk peeling är inte namnet på en behandling, utan ett samlingsnamn för många olika behandlingsformer. Med hjälp av olika syror som appliceras på huden, exempelvis AHA, BHA eller TCA, får huden ett litet lyft i och med att det yttersta hudlagret avlägsnas. I samband med att de döda hudcellerna avlägsnas stimuleras samtidigt nybildningen av hudceller. Ju äldre man blir, desto långsammare förnyas cellerna. Det man vill uppnå med en kemisk peeling är en förbättring samt ”föryngring” av huden. En kemisk peeling kan utföras på ansikte, hals, nacke, bröst, händer samt armar och ben.

Kemiskpeeling

BCN Peel 1


Acne benägen
15% salicylsyra | 15% mandelsyra | 1,5 - 2,5 pH
BCN Peel # 01 - Acne Prone är en kemisk exfolierande som kombinerar alfa-hydroxisyra (AHA) mandelsyra med beta-hydroxisyra (BHA) salicylsyra. Det kännetecknas av dess keratolytiska, sammandragande, antimikrobiella och antiinflammatoriska effekter. Det är också känt genom sin funktion av att balansera talgproduktionen i talgkörteln och neutraliseringen av propionibacterium acnes, som är ansvarig för akneinfektion.

Kemiskpeeling

BCN Peel 2


Anti-Aging
20% mandelsyra | 30% glykolsyra | 1, 5 - 2,5 pH
BCN Peel # 02 - Anti-Aging är en kemisk peeling som kombinerar två alfa-hydroxisyror (AHA): mandelsyra och glykolsyra. Det kännetecknas av dess anti-aging-verkan som återställer hudens elasticitet och ljusstyrka och eliminerar fina rynkor.

Kemiskpeeling

BCN Peel 3


Depigmentant
20% mjölksyra | 20% mandelsyra | 20% glykolsyra | 1, 5 - 2,5 pH
BCN Peel # 03 - Depigmentant är ett kemiskt exfolierande medel som kombinerar tre alfa-hydroxisyror (AHA): mjölksyra, mandelsyra och glykolsyra. Det kännetecknas av dess depigmentering, antioxidant och regenerativa verkan.

Mahrs Friskvård & Skönhet
Boka tid

Copyright © Alla rättigheter förbehållna Mahrs Friskvård & Skönhet AB